



Scitec 100% Whey Protein Professional - 920g
Białko|Polecamy|Nowości|Promocje|O firmie
Cena:89.90zł
Ocena:2.85, Głosów:13
Scitec 100% Whey Protein Professional - jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym koncentratem białek serwatkowych (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz wartości biologicznej BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną wśród wszystkich białek pokarmowych. Dodatkowo białko zostało wzmocnione Aminogenem i jest wolne od aspartamu.
Przyrost suchej masy mięśniowej
Redukcja tkanki tłuszczowej
Szybka regeneracja potreningowa
5g aminokwasów BCAA w porcji
Zawiera enzymy trawienne
Pyszne smaki
100% Whey Protein Professional jest ultrafiltrowanym koncentratem białkowym o wysokiej jakości. Dzięki doskonałemu profilowi aminokwasowemu (47,5% stanowią tzw. aminokwasy anaboliczne takie jak: BCAA, arginina, glutamina i tyrozyna) 100% Whey Protein Professional posiada najwyższą wartość biologiczną.
Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych BCAA (25%) i glutaminy.
Scitec 100% Whey Protein Professional zawiera w małej ilości laktozę i dodatkowo wzmocniony jest L-glutaminą oraz opatentowanym enzymem Aminogenem. Produkt nie zawiera Aspartamu. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
Zobacz całość: http://sklep.kfd.pl/scitec-100-whey-protein-professional-2350g-p-2947.html#ixzz2cbbx0vVm